Tag några rotfrukter, skala och dela dem. (Vilka rotfrukter? Tja... kålrot, rödbeta, svartrot, potatis och palsternacka.) Plus lite lök, varför inte tre sorter, purjo-,vit-, gullök. Lägg varsamt ner dina väl utvalda grönsaker i en ungsform, krydda med timjan, rosmarin, salt och peppar. Fördjupa smakerna med lite olivolja och smör. Placeras i ugnen på 225 grader så länge som det krävs för allt det härliga att få en gyllene färg.
Tillbehören blir denna afton;
Finstrimlad vitkål och "skalad" morot (dvs fortsätt att skala moroten med skalaren till tunna strimmlor). Hacka rostade pumpakärnor och strö över råkosten. Dressingen gör med fördel på en god olja, citroncest och citronsaft, salt och peppar.
Härlig färst tonfisk som steks så kort tid som krävs för att fisken ska bli genomstekt enligt ditt personliga tycke och smak. Naturligtvis berikas fina fisken med salt, peppar och citron.
Nämnde jag den lilla detajlen att det är havssalt och nymald peppar som gäller?
Hursom måste maten följas upp med en god cider Mere Poulard, le mont Sant Michel. Serveras i vinglas med vatten vid sidan.
Efter maten blir det en härligt lagrad ost, kex och frukt m.m.
0 kommentarer:
Skicka en kommentar